تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا، بهعنوان بزرگترین و پیچیدهترین رصدخانهی فضایی با مشارکت آژانس فضایی اروپا (ESA) و آژانس فضایی کانادا (CSA)، اولین تصاویر تمام-رنگی و دادههای طیفسنجی خود را در ۱۲ جولای ۲۰۲۲ (۲۱ تیر) منتشر خواهد کرد.
فرض کنید از اسپیس ایکس یک سفینهی فضایی (آخرین مدل) خریدهاید و میخواهید تور پنج سالهای در کهکشان را شروع کنید. اما یک مشکل بزرگ وجود دارد؛ فضا بزرگ است، آنقدر بزرگ که حتی با سریعترین سفینههای قابل تصور هم، چندین سال طول میکشد تا با پرسه در خلأ بین ستارهای به نقطهای جالب برسید. پس راهحل چیس...
در حالی که کمکم زمان آن فرا میرسد که از شگفتیهای تلسکوپ فضایی جیمز وب لذت ببریم، اما این رصدخانهی قدرتمند حتی در روند آمادهسازی هم با ثبت تصاویر تماشایی از کیهان، شگفتی آفرید.
شاید مانند یک فیلم علمی-تخیلی بهنظر برسد: موجودی مرموز، فراتر از مرزهای کهکشان ما وجود دارد که با نیرویی باورنکردنی به ما فشار میآورد. دقیقا نمیدانیم که این نیروی مرموز چیست و چه مدت در آنجا بوده است. اما نام آن را میدانیم: «دافع دوقطبی» (Dipole Repeller).
شرکت آمریکایی جوبی اوییشن برای نخستین بار موفق شد تأییدیهی جابهجایی مسافر با هواگرد عمودپرواز الکتریکی را دریافت کند.
بارش شهابی کاملا جدید «تاو هرکولی» میتواند آسمان شب دوشنبه و سهشنبه ۳۰ و ۳۱ می (۸ و ۹ خرداد) را تماشایی کند یا ممکن است هیچ چیز تازهای روی ندهد. اما در هر صورت، میتوانید پخش زندهی آن را بهصورت آنلاین تماشا کنید.
ناسا قصد دارد آزمایش حیاتی سوخترسانی سیستم پرتاب فضایی مأموریت آرتمیس ۱ را که با نام «تمرین لباس خیس» شناخته میشود، ۲۹ خرداد انجام دهد.
سیارکی به قطر ۱.۸ کیلومتر روز جمعه ۲۷ می (۶ خرداد) با فاصلهی حدود ۱۰ برابر فاصلهی میان زمین و ماه از کنار سیارهی ما گذشت و منظرهای تماشایی را شکل داد.
بیشتر رصدگران در بامداد روزهای ۲۷ تا ۳۰ می (۶ تا ۹ خرداد)، فرصتی عالی برای مشاهدهی مقارنهی جذاب سیارات مشتری و مریخ در آسمان پیش از طلوع آفتاب خواهند داشت.
کسانی که از آسمان شب آگاهی دارند، میتوانند با ارائهی یک سخنرانی نجومی، دانش و شگفتیهای آسمان بالای سر خود را با افراد دیگر هم به اشتراک بگذارند.